Oktober 2021

Algemeen Dagblad

Ik stond niet in de krant, ik lág in de krant! Best gek, een fotograaf over de vloer die vraagt of je liggend onder een deken wil poseren. Het AD wilde graag een artikel schrijven over verzwaringsdekens, en vroegen mij om meer achtergrondinformatie over het hoe en waarom van de werking er van. Niet alles in het artikel is exact juist, maar hee, daar zal ik niet te zwaar aan tillen ;-)  

Nieuw vanaf feb 2021: Autismediagnostiek in 1 dag!November 2020

Meegeschreven aan nieuw boek:

Hét boek met lifehacks voor meiden van 8-18 jaar met ASS. Want dat was er nog niet. Ik voelde me vereerd dat ik twee hoofdstukken mee mocht schrijven aan dit exemplaar. Na publicatie ontstond er spontaan een heuse run op! 

Mijn hoofdstukken: "Slim genoeg, maar toch in de fout" En "Waarom zeggen mensen niet wat ze bedoelen?" zijn er slechts 2 in een serie van 45 korte treffende hoofdstukjes, allemaal geschreven door doorgewinterde ASS-kenners. 

Ook een aanrader voor volwassen vrouwen met ASS (leuk, kijk je door een andere bril terug op je eigen jeugd), maar sowieso voor iedereen die er mee te maken heeft. Het schrijven moeilijk? Welnee, een schat aan ervaring uit mijn eigen jeugd om uit te putten!

Geannuleerd (corona)

Minicollege: Dementie, 3 dingen die je nog niet wist. 

Maandagavond 30 maart, Doorn


Over dementie is veel bekend: schade in de hersenen en het geheugen dat achteruit gaat. Maar er gebeurt nog veel meer! Tussen hersenschade en beleving zit nog een hele wereld die we gaan verkennen, met zeker 3 onderwerpen waarvan je waarschijnlijk nog niet wist, en waarmee je direct nieuwe handvatten hebt om mee aan de slag te gaan.


Praktisch, diepgaand en met humor.


Voor naasten, mensen die zelf de diagnose hebben, professionals, en wie verder geïnteresseerd is. In het voorjaarsnummer 2020 van Autisme Magazine van de NVA: een stuk over prikkelverwerking met mijn persoonlijke ervaringen er in. Dank, NVA ! 

Maandagavond 10 februari 2019 - Minicollege Prikkelverwerking, Doorn

Het zal vol! Gelukkig kon er, met enig puzzelen, een raampje open. 
 
Het verkeer zat niet helemaal mee, dus sommigen kwamen wat  later binnen. Over prikkels en afleiding gesproken.... dat soort dingen gebeuren gewoon en het paste mooi bij het onderwerp. Heerlijk zo'n gemêleerd publiek van mensen die zichzelf erin herkennen, zorgverleners, docenten, studenten, ouders die meer handvatten wilden in het omgaan met hun kinderen, kinderen die meer handvatten wilden in het omgaan met hun ouders (dit staat wel leuk ;-)  het ging dan vooral over prikkelverwerking bij dementie). Ik hoop dat iedereen er wat van mee heeft kunnen nemen om dagelijks in de praktijk te kunnen toepassen. Er was (veel) meer vraag dan plek, dus dit minicollege wordt binnenkort herhaald!  

Donderdag 9 januari 2019 - Dementie: 3 dingen die je nog niet wist. 

Dit maal voor de Senioren Vereniging Zeist
 
Een lezing geven of volgen, vind ik altijd een feestje. Tikje nerdy als ik ben, hou ik van de pragmatische koppeling van theorie naar praktijk. Iedere keer weer een uitdaging die ik graag aan ga, en afstem op het onderwerp en de gasten die komen. Enthousiasme, inspiratie en verbazing is waar ik op mik, maar na deze middag werd ik wel erg verwend met fijne reacties. Gelukkig konden veel mensen voor hun gevoel weer een stuk beter uit de voeten op dit onderwerp. Direct praktisch toepasbaar, en belicht van kanten waar je niet vaak van hoort. Dank, SVZ, voor het vertrouwen en de uitnodiging! 

Dinsdag 7 januari 2019- Minicollege Prikkelverwerking 

Dit keer bewust een klein groepje, zodat er niet teveel prikkels zijn en we wat meer interactie konden hebben. Mensen van allerlei achtergrond schoven aan, en ondanks dat de verwarming in de gehuurde zaal niet lager te zetten bleek dan standje MAX vol open (!) bleef de alertheid en concentratiespanne best goed! 
Een aantal deelnemers heeft al aangegeven mee te willen doen aan de 4delige workshop die hierop volgt, waarin je je eigen prikkelprofiel bepaalt en we een persoonlijk prikkelplan gaan opstellen. Data daarvoor volgen nog.