Therapie Individueel

Een sterke nadruk op 'doelgericht' werken of 'gelukkig worden' zet ik graag met je in perspectief: wat gaat je dat nu echt opleveren, en hoe kunnen we zorgen dat je realistische stappen maakt in een leven waarin een van de weinige zekerheden is dat het altijd met pieken en dalen gevuld zal zijn?

Wel is het handig, als je jezelf goed leert kennen en vaardigheden ontwikkelt waarmee je met zowel de pieken als dalen op een passende manier overweg kunt. En, niet onbelangrijk, dat doet vanuit een lijf (met brein) dat daar zo goed mogelijk toe in staat is. In dat proces kan ik een stukje met je oplopen, tot je er na verloop van tijd weer zelfstandig mee verder gaat. Daarbij besteden we dus aandacht aan lichaam én geest, want naar mijn idee is eigenlijk geen onderscheid tussen.

Diverse therapievormen: gesprekstherapie, beeldend werken, een snufje haptonomie, aandacht voor voeding en lichaam.

Prikkelverwerkingsproblemen? Heb ik aparte behandeling en diagnostiek voor.

Het liefst werk ik met een individueel, voor jou op te stellen 'netwerkmodel', waarin alle relevante elementen van jou als persoon een rol spelen. Alles heeft invloed op alles. Die elementen en hun onderlinge invloed kan veranderen in de tijd. Ik leg het je graag uit.

Voeding kan daarbinnen een enorm belangrijke rol spelen. Het kan zijn dat dat één van de pijlers is waar we mee aan de slag gaan. Dit is een heel apart vakgebied binnen de neuropsychologie: de biochemie van de neuronen van het brein, en het functioneren van het brein in relatie tot je immuunsysteem, hormoonhuishouding en voeding. Ik heb me op dit gebied o.a. laten bijscholen door prof. dr. Georgia Ede, een Amerikaans psychiater en expert op dit gebied. Voeding kan minstens zulke verbluffende veranderingen teweeg brengen in het brein als medicijnen, mits zorgvuldig toegepast, maar dit wordt nog veel te weinig toegepast. Van 'keto' tot volledig carnivoor: ik kan je er in begeleiden. Hoewel minder makkeljik, kan dat ook plantaardig als je dat graag wil.

Informatie over de kosten vind je op de 'contact' pagina

Aanmelden of meer info? Klik hier