Diagnostiek 

Autisme, AD(H)D, HB, HSP, etc


Diagnostiek doe ik alleen als het echt een functie zou kunnen hebben, want labels doen af aan de complexiteit van jouw werkelijkheid (zie ook mijn visie). Dat kan handig zijn, maar wees je bewust van de beperkingen. Het liefst werk ik met een individueel, voor jou op te stellen 'netwerkmodel', waarin alle relevante elementen van jou als persoon een rol spelen. Geestelijk én lichamelijk (is er onderscheid?). Alles heeft invloed op alles. Die elementen en hun onderlinge invloed kunnen veranderen in de tijd. Ik leg het je graag uit.

Diagnoses als HSP/hooggevoeligheid bestaan bovendien niet in de DSM, dus daar is überhaupt geen 'officiele' diagnostiek voor mogelijk. Wel kunnen we kijken naar bijv. jouw prikkelgevoeligheidsprofiel d.m.v. verschillende vragenlijsten en op basis daarvan een behandelplan opstellen.

Is diagnostiek toch een goed idee, dan heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Heb je die, dan werk ik samen met De Autisme Specialist, zodat de eventuele diagnose ook 'officieel' is. Let op: de diagnostiek wordt dan wel vergoed uit het basispakket (eerst eigen risico opmaken), maar hierbij zitten direct grenzen en voorwaarden aan de vrijheid die we hebben op het gebied van behandeling, aantal sessies  en administratie.

Aanmelden of meer info? Klik hier